Известие

Collapse
No announcement yet.

145 боксер пуши на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от icorousse Покажи съобщение
    Боксера има маркуч. МАП сензора е монтиран външно на самите смукателни тръби и от него тръгва къс маркуч към колектора.
    Да на 1.6, на 1.3 обаче е монтиран директно в смукателя

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

На 1.6 Рочестър е с маркуч,
      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Сипах повечко бензин и от 2 дена я карам на бензинедна идея колата върви по добре но продължава да прекъсва и придърпва но го прави повече на ниските обороти на високите се държи по добре.Ще трябва да продължавам да търся проблема

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 13:53.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Пробвай я на Газ и ако прекъсва, значи проблема е токов, ако не го прави значи е горивен.По този начин ще стесниш кръгът на търсене на проблема.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Минал съм около 50км.Иначе на на газ колата работи много добре нито прекъсва нито мени обороти само на бензин е проблема Сега се сещам че и горивният филтър сменявах преди около 1000км.

Comment

На първо четене значи или бензинова помпа е тръгнала да умира или най вероятно дюзите са ти дали фира.
                Опитай с други дюзи от кола която не е била на газ и ако не се оправи значи е помпата.
                Това са мои разсъждения, нека и колегите да споделят

Comment

Вече почвам да си мисля че са дюзи защото като карам на бензин и от време на време нещо пука вътре в двигателя и ми се струва че са дюзи

Comment

Алфа Ромео 145

Имам Алфа Ромео 145 1.6 Боксер (ех колко си я обичам) ... НО ... поредния проблем, който имам е следния:

Вчера колата работеше и вървеше прекрасно, но се чуваше едно леко почукване откъм двигателя, което е от седмица вече. След като я загасих вчера, сега започна и да пали трудно, а след запалването излиза бял пушек отзад. Когато държа високи обороти не гасне, но пусна ли педала на газта, оборотите падат моментално и изгасва. Като цяло не работи добре. Преди 3 месеца правих основен ремонт на двигателя (шлайфане на глави, смяна на гарнитури и т.н.).
                    Колата е с газов инжекцион, но от поне месец я карам само на бензин. Не знам какво да си мисля вече...
                    Мнение ?

Comment

Бял пушек от ауспуха, е признак на антифриз (вода) в цилиндрите....погледни дали маслото е с нормален цвят и дали не ти надува в разширителното казанче (мехури и мазни петна)
                      Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
                      Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
                      Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Маслото е напълно нормално. Днес се позанимашах доста. Сшалих бензиношата помпа, за да прошеря дали работи - да. Отново проверих свещите и кабелите - добре са.
                        Колата пали доста трудно, след което държа педала на газта додолу, но оборити не вдига. Работи все едно е на 2 цилиндъра, а отзад като застана мирише много на бензин. Чудя се дали проблемът не е електрически ...

Вода и масло НЕ губи и НЕ смесва.

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:11.

Comment

Свалихме свещите. Всичките мокри. Всичките дават искра на маса, според нас бубина, кабели и свещи са добре. Завихме всичко и при опит да запалим, отново запали много трудно и започва да се тресе като трактор.
                            Last edited by gubulko; d.m.y г., 21:30.

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:12.

Comment

Мога ли да помоля само за малко по-подробно описание къде се намира.
                                Благодаря.

Comment

Working...
                                X